#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

ÚVODEM


Vyšlo v časopise: Čas. Lék. čes. 2021; 160: 118
Kategorie: Úvodem

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

zatímco Nejvyšší správní soud ruší další opatření Ministerstva zdravotnictví ČR (tentokrát o povinnosti používat respirátory ve vnitřních prostorách!), jeho vedení stupňuje bitvu o (ne)uznávání protilátek jako potvrzení neinfekčnosti onemocněním COVID-19. Jak jsem psal již minule, máme příliš mnoho lékařů, kteří se rádi podělí o svoje mínění i mimo svůj obor. Je tedy obtížné se řídit názory odborníků, zvláště když zcela protichůdné závěry označují jako evidence-based medicine.

Naštěstí kromě názorů existují i studie, a jsem proto rád, že Vám můžeme předložit dokonce dvě. A k tomu navíc důležitý přehled klinického přístupu ke „kovidovým“ pacientům v ordinacích praktických lékařů.

Ale ani toto vydání není jen kovidové. Jsem přesvědčen, že Vás zaujmou rovněž další práce, jedna dokonce i s detektivní stopou.

Petr Sucharda


Štítky
Adiktologie Alergologie a imunologie Angiologie Audiologie a foniatrie Biochemie Dermatologie Dětská gastroenterologie Dětská chirurgie Dětská kardiologie Dětská neurologie Dětská otorinolaryngologie Dětská psychiatrie Dětská revmatologie Diabetologie Farmacie Chirurgie cévní Algeziologie Dentální hygienistka

Článek vyšel v časopise

Časopis lékařů českých

Číslo 4

2021 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#