#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Lékař a technika - Clinician and Technology No. 1, 2012, 42, 2

Vážené čtenářky a čtenáři, milí kolegové,

máte před sebou další vydání časopisu Lékař a technika. Věřím, že nastoupený trend vydávání čtyř čísel za rok se nám podaří plnit i nadále. Chci poděkovat svým kolegyním a kolegům za jejich aktivní práci a doufám, že jejich elán a aktivita hned tak nevyprchá.

Chci Vás informovat, že 7. února proběhlo jednání redakční rady časopisu Lékař a technika. Přítomní členové redakční rady konstatovali, že časopis tohoto zaměření (spojení medicíny a techniky) na trhu chybí a díky projektu prof. RNDr. Hany Kolářové, CSc. je na několik let dostatek prostředků na jeho vydávání. Všechna rozhodnutí redakční rady směřují k tomu, abychom co nejrychleji dostali časopis opět do databáze SCOPUS. Prvním krokem k tomuto cíli je nový redakční systém, který umožní jednodušší a efektivnější zpracování a administrování došlých příspěvků (Mgr. Macků a Ing. Huňka). Bylo konstatováno, že časopis Lékař a technika by měl být vědeckým časopisem, námětem publikovaných článků by měly být vědecké práce nebo klinické studie, PR články fi rem (popis zajímavých technologií). Přijímány budou pouze články, které splňují obsahové zaměření časopisu a budou napsány podle pravidel nového redakčního systému, všechny příspěvky budou oponovány dvěma oponenty. Do doby než se podaří zařadit časopis do SCOPUSu, mohou autoři zasílat své příspěvky jak v českém, slovenském, tak anglickém jazyce, podmínkou je však u všech abstrakt v anglickém jazyce. Po zařazení do databáze budou přijímány články pouze v anglickém jazyce.

Kolegyně a kolegové, věřím, že všichni za krátkou dobu oceníme kroky, které se snažíme dělat, protože jenom pomocí nich se podaří náš časopis dostat mezi renomované časopisy.

Doc. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D.

Předseda redakční rady


Štítky
Biomedicína

Článek vyšel v časopise

Lékař a technika

Číslo 1

2012 Číslo 1

Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#