#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Úvodní slovo


Autoři: Doc. MUDr. Skálová Sylva, Ph.D.
Vyšlo v časopise: Čes-slov Pediat 2021; 76 (Supplementum 1): 4.
Kategorie: Úvodní slovo

Vážené a milé kolegyně, vážení kolegové, milí přátelé,

dovolte mi, abych Vás přivítala na XV. pediatrickém kongresu s mezinárodní účastí, který pořádá Česká pediatrická společnost ČLS JEP ve spolupráci s Odbornou společností praktických dětských lékařů ČLS JEP a se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost ČR ve dnech 23.–25. 9. 2021 v Hradci Králové.

Kongres je pokračováním dlouholeté tradice setkávání pediatrů pracujících v primární péči, na lůžkových odděleních nemocnic a ve specializovaných ambulancích a zcela jistě jej lze považovat po loňském vynuceném přesunutí za nejvýznamnější odbornou pediatrickou akci roku 2020/2021.

Program kongresu byl připraven tak, aby přinesl ty nejaktuálnější informace z většiny pediatrických oborů. V rámci kongresu zazní pět plenárních sdělení významných osobností. Pozvání přijal profesor Jiří Beneš se sdělením na vysoce aktuální téma COVID-19. Profesor Pavel Kolář nás seznámí s důležitým a jistě velmi žádaným tématem motorických poruch v dětském věku. O nástupu nových technologických inovací v medicíně promluví expert na nanotechnologie Ing. Jiří Kůs. Ze zahraničí přivítáme profesora Janusze Febera z Ottawy s přednáškou o uplatnění umělé inteligence v pediatrii. Významným hostem z Toronta bude doktor Adam Rapoport s přednáškou, jak má vypadat paliativní péče ve 21. století. Ve dvanácti sympoziích zazní novinky z řady oborů – endokrinologie, gastroenterologie, kardiologie, neonatologie, nefrologie, intenzivní medicíny, imunologie a paliativní péče. Těšit se můžete na sympozium k aktuální problematice COVID-19 a také na setkání s experty, se kterými bude možné prodiskutovat velmi zajímavá a aktuální témata. Neoddělitelnou součástí programu jsou již tradičně posterová sdělení a sympozia podporovaná našimi partnery z řad farmaceutických, nutričních a technologických firem.

Do tvorby programu se již několik let zapojují mladí pediatři do 35 let a novinkou tohoto kongresu je jejich prekongresové setkání ve středu 22. 9. 2021 se zajímavým odborným programem, které je finančně podporováno Českou pediatrickou společností.

Pediatrický kongres je významnou příležitostí k udělení řady ocenění. Předána bude „Brdlíkova cena za celoživotní přínos pediatrii“ spojená s přednáškou laureáta. Diplomy za celoživotní přínos pediatrii převezmou kolegyně a kolegové, kteří se zasloužili o rozvoj pediatrie v jednotlivých regionech naší republiky. Udělena bude také „Cena pro mladého pediatra“ za významnou publikační aktivitu.

Věřím, že letošní Kongres splní Vaše očekávání a přinese Vám řadu nových či zajímavých informací, diskusí a přátelských setkání.

Za celý organizační výbor se těším na setkání s Vámi v Hradci Králové.

Doc. MUDr. Sylva Skálová, Ph.D.

prezidentka kongresu

jménem organizačního a programového výboru



Štítky
Neonatologie Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost
Článek ABSTRAKTY
Článek POSTERY
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#