#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Sekvenční léčba schizofrenie

Předpokládaný čas: 180 minut
Ohodnoceno: 3 kredity ČLK, 2 kredity SLK, 1 kredit SLK. Akreditováno SNP
Datum publikace: 26. 2. 2024
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

3 kredity ČLK – absolvování na min. 80 % max. 3 pokusy 2 kredity SLK – absolvování na min. 80 % max. 1 pokus 1 kredit SLK – absolvování na min. 60 % max. 1 pokus 0 kreditů SNP – absolvování na min. 80 % max. 99 pokusů
Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

Schizofrenie je závažná duševní choroba s významným socioekonomickým dopadem a zásadně narušující kvalitu života. Koncept sekvenční léčby zdůrazňuje potřebu individualizovaného přístupu v různých fázích tohoto onemocnění, s čímž souvisejí i proměňující se terapeutické priority. Cíle léčby schizofrenie totiž do jisté míry odrážejí změny terapeutického paradigmatu v psychiatrii v posledních desetiletích, kdy se pozornost postupně přesouvá od prostého zajištění bezpečnosti pacienta a jeho okolí přes kontrolu příznaků (tedy symptomatickou remisi) a obnovu funkce pacienta (funkční remisi) až po zlepšení kvality života a zajištění co nejlepšího zdraví a pohody, respektive celkové zotavení.

Tento edukační materiál určený pro klinickou praxi shrnuje aktuální poznatky o schizofrenii a jednotlivé aspekty významné pro její sekvenční léčbu. Opírá se o poslední doporučené postupy Psychiatrické společnosti ČLS JEP i o další recentní práce. 


Autor kurzu: 
MUDr. Jana Hořínková
Odborná garance: prof. MUDr. Bc. Libor Ustohal, Ph.D.
Partneři sekce
angelini


Partner kurzu: Angelini
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#