#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Ozvěny ADA 2021: Principy moderního managementu pacientů s diabetem

Předpokládaný čas: 45 minut
Ohodnoceno:
Datum publikace: 16. 11. 2021
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

Prestižní americký diabetologický kongres celosvětového významu každoročně vytyčuje další směřování diabetologie. Letošnímu ročníku je věnován videokurz, který formou 4 poutavých prezentací informuje o recentních objevech, zkušenostech a doporučeních zejména v oblasti léčby diabetu a jeho komplikací. Jednotícím prvkem kurzu jsou kardiorenální komplikace diabetu a nové možnosti jejich ovlivnění – tedy téma, které vyžaduje multidisciplinární přístup a týká se nejen diabetologů, ale i kardiologů a nefrologů.

Prezentace jsou zaměřeny především na skupinu nových antidiabetik – inhibitorů SGLT2 a jejich pozici ve schématu komplexní antidiabetické léčby. Jsou prezentovány kvalitní klinické studie, které potvrzují důvody a oprávněnost jejich stále se rozšiřujících indikací i uplatnění nejen jako antidiabetik s komplexními protektivními kardiorenálními vlastnostmi, ale také léků, které prokazatelně ovlivňují průběh kardiálního selhání a ledvinných funkcí rovněž u nediabetiků. Svůj význam nacházejí díky modulaci zánětu a jeho důsledků též u diabetiků s onemocněním COVID-19. Část kurzu je věnována tomuto onemocnění u diabetiků, jeho průběhu, léčbě a souvislostem s antidiabetickou léčbou. Opomenut není ani přetrvávající problém reziduálního kardiovaskulárního rizika u diabetiků, za které z velké části odpovídají triacylglyceroly a kde se rýsují slibné nové terapeutické možnosti.

Využití nových antidiabetik v reálné praxi, jejich skutečná spotřeba a postupy, které je nezbytné uplatňovat nikoli v budoucnu, ale ihned v denní péči o diabetiky, jsou potom prezentovány v části věnované navrženým i přijatým úpravám strategie antidiabetické léčby.

Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#