#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Primář Ludvík Winkler slaví šedesátiny


Autoři: P. Mašek
Vyšlo v časopise: Rozhl. Chir., 2015, roč. 94, č. 9, s. 388.
Kategorie: Jubileum

V roce 2015 se dožívá šedesáti let primář MUDr. Ludvík Winkler, který se narodil 15. 9. 1955 v Podbořanech. Medicínu studoval na Fakultě všeobecného lékařství UK v Praze, kde v roce 1980 promoval a získal titul MUDr. Po základní vojenské službě, kterou absolvoval v Příbrami, a krátkém působení na gynekologicko-porodnickém oddělení v Teplicích nastoupil v roce 1981 na chirurgické oddělení dospělých Thomayerovy nemocnice v Praze 4 − Krči. V té době to bylo velké chirurgické pracoviště se 160 lůžky sloužící hustě obydlené spádové oblasti. Zde MUDr. Winkler pod vedením prim. MUDr. Jaromíra Sváčka i dalších zkušených kolegů rychle získával erudici ve všeobecné chirurgii včetně traumatologie v plné šíři. Začala se projevovat jeho mimořádná operační zručnost. Během působení v Thomayerově nemocnici byl ovliněn osobností Doc. MUDr. V. Visokaie, Ph.D.

Poté, co MUDr. Winkler sIožil II. atestaci ze všeobecné chirurgie, uchvátila ho laparoskopická chirurgie a přivedla ho v roce 1995 do Městské nemocnice v Neratovicích. V té době tam vedl chirurgické oddělení prim. MUDr. V. Drahoňovský, jeden z průkopníků laparoskopie v České republice. MUDr. Winkler rychle vyrostl v obratného laparoskopického operatéra a jeho plodná spolupráce s primářem Drahoňovským trvá dodnes již na půdě pracoviště, které sám vede jako primář.

Rychlý rozvoj laparoskopie a porevoluční podmínky umožnily MUDr. Winklerovi uplatnit jeho podnikatelské schopnosti a odstartovaly další etapu v jeho životě. Privatizoval v roce 1998 objekt poliklinické chirurgie a RTG v Praze 4 na Jižním Městě a uplatni tam veškerou svoji energii a houževnatost železného muže − triaton je jeho koníčkem.

Během 4 let se mu za provozu podařilo objekt malé poliklinické chirurgie přebudovat v kliniku jednodenní chirurgie, která nese název Palas Athéna, s. r. o. MUDr. Winkler řídí tuto kliniku jako primář a nepochybně se stal jedním ze zakladatelů péče typu jednodenní chirurgie v České republice.

Pravidelně se účastní jako host zasedání výboru Chirurgické společnosti ČLS JEP, přednáší na chirurgických kongresech, je spoluautorem několika odborných knih, aktivním členem České lékařské komory a výboru Sdružení privátních ambulantních chirurgů. Své manažerské dovednosti mnohokrát osvědčil v praxi a dokladem těchto jeho schopností je i získání titulu MBA.

Mezi svými kolegy je znám svým pověstným elánem, zdravou soutěživostí, otevřeností a stálou ochotou instruktivním způsobem předávat bohaté zkušenosti i dovednosti svým spolupracovníkům.

Jsem rád, že jsem mohl většinu svého profesního života pracovat s MUDr. L. Winklerem a za všechny spolupracovníky Kliniky jednodenní chirurgie Palas Athéna mu do dalších let přeji jen to nejlepší a splnění jeho vize − rozšíření kliniky!

MUDr. Pavel Mašek

Klinika jednodenní chirurgie Palas Athéna

Hviezdoslavova 509, 149 00 Praha 11

e-mail: masekpavel@volny.cz


Štítky
Chirurgie všeobecná Ortopedie Urgentní medicína

Článek vyšel v časopise

Rozhledy v chirurgii

Číslo 9

2015 Číslo 9
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#