#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Slovo úvodem


Vyšlo v časopise: Prakt Gyn 2006; 10(2): 49

Vážené kolegyně a kolegové,

otvíráte druhé číslo letošního ročníku Praktické gynekologie v době návratu Celostátní konference České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP a Sdružení soukromých gynekologů ČR zpět do Brna.

Toto tradiční 3denní setkání nabízí prostor pro konzultace, výměny názorů a představení nových trendů či postupů v diagnostice a terapii gynekologických a porodnických patologií. Nepochybně nás čekají dny nabité zajímavými prezentacemi, diskusemi a pro praxi důležitými závěry z nich.

Konference je však i platformou pro definování organizačních směrů a vývojových trendů našeho oboru. Jedním z nich jsou i změny organizace postgraduálního vzdělávání a systém získávání specializačních atestací v oboru.

Progresivní a uživatelsky přijatelnou formou celoživotního vzdělávání je i tzv. e–learning. Neboli výuka prostřednictvím internetu. Ve spolupráci s Gynekologicko-porodnickou klinikou LF MU a FN Brno, tedy s pracovištěm s akreditací Unie evropských medicínských specialistů (European Union of Medical Specialist - UEMS) a European Board and College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), jsme pro Vás na letošní rok připravili cyklus e-learningových kurzů z gynekologie a porodnictví.

Odbornou záštitu nad tímto systémem celoživotního vzdělávání převzal prof. MUDr. Pavel Ventruba, DrSc., přednosta Gynekologicko-porodnické kliniky LF MU a FN Brno. Premiérový kurz se týká atraktivního tématu asistované reprodukce a bude prezentován již v průběhu celostátní konference. Odborným garantem tohoto kurzu je doc. MUDr. Igor Crha, CSc., člen redakční rady časopisu Praktická gynekologie. Další podrobnosti týkající se e-learningových kurzů naleznete na www.mhwa.cz.

Rád bych Vás ještě informoval o spolupráci s další vzdělávací institucí s certifikací EBCOG, jmenovitě s Ústavem pro péči o matku a dítě v Praze – Podolí. As. MUDr. Petr Křepelka, CSc., a doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc., připravili nový edukační projekt založený na kazuistikách z oblasti preskripce a užití hormonální antikoncepce. Tento edukační cyklus zahajuje druhým listem našeho periodika a bude Vás provázet minimálně do konce roku 2006.

Věřím, že Vás nové formy získávání informací zaujmou a budou přínosem pro Vaši každodenní praxi. Přeji všem dostatečný prostor, čas a klid pro práci a možnost využití efektivní a snadno přístupné formy kontinuálního vzdělávání.


as. MUDr. Robert Hudeček


Štítky
Dětská gynekologie Gynekologie a porodnictví Reprodukční medicína

Článek vyšel v časopise

Praktická gynekologie

Číslo 2

2006 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)
nový kurz

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Význam metforminu pro „udržitelnou“ terapii diabetu
Autoři: prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., MBA

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#