#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Aktuální trendy v léčbě roztroušené sklerózy

Předpokládaný čas: 40 minut
Ohodnoceno:
Datum publikace: 30. 1. 2019
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

V poslední době se terapeutické možnosti v léčbě roztroušené sklerózy (RS) rozšířily o nové účinné preparáty. Konkrétně se jedná o léky kladribin a okrelizumab, u kterých byl prokázán efekt v léčbě relaps-remitentní formy RS (RR-RS). Okrelizumab je zároveň prvním lékem, u kterého byla prokázána účinnost v terapii primárně progresivní formy RS (PP-RS). V článku shrneme současné léčebné možnosti v terapii RS, jejich efekt, indikační kritéria pro nasazení a také spektrum nežádoucích účinků.


Autor kurzu: 
MUDr. Eva Němá, Ph.D.
Centrum pro diagnostiku a léčbu demyelinizačních onemocnění při Neurologické klinice 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole Medailonek autora kurzu

MUDr. Eva Němá, Ph.D. se specializuje na léčbu a výzkum roztroušené sklerózy. Od roku 2012 působí v Centru pro diagnostiku a léčbu demyelinizačních onemocnění při Neurologické klinice 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice v Motole. V roce 2018 obhájila titul Ph.D. na téma Pomocné markery při sledování pacientů v časné fázi roztroušené sklerózy. Publikovala jako hlavní autorka či spoluautorka v několika zahraničních časopisech s impaktovaným faktorem.

Odborná garance: MUDr. Eva Meluzínová
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#