#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Využití probiotik v gastroenterologii a hepatologii

Předpokládaný čas: 45 minut
Ohodnoceno:
Datum publikace: 20. 11. 2015
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

Světová zdravotnická organizace (WHO) definuje probiotika jako „živé mikroorganismy, které, pokud jsou podány v adekvátním množství, mají příznivý vliv na zdraví hostitele“. V článku jsou uvedeny základní informace týkající se mikroflóry trávicího traktu, faktory ji ovlivňující a její funkce.
Dále je uveden přehled terapeutického využití probiotik v gastroenterologii (průjmy, idiopatické střevní záněty, dráždivý tračník, divertikulární choroba tračníku, léčba infekce Helicobacter pylori, akutní pankreatitida a prevence vzniku kolorektálního karcinomu) a hepatologii (jaterní encefalopatie, ovlivnění bakteriální translokace, nealkoholická steatohepatitida a možnost proflaxe infekcí po jaterní transplantaci).


Autor kurzu: 
Prof. MUDr. Jan Lata, CSc. Medailonek autora kurzu
Většinu kariéry pracoval v nejrůznějších funkcích na Gastroenterologické klinice FN Brno a LF MU Brno, počínaje sekundárním lékařem a konče přednostou této kliniky. Absolvoval dlouhodobé stáže na pracovištích ve Francii a USA. Je autorem více než stovky vědeckých prací a prvním autorem dvou odborných monografií. Je držitelem několika ocenění České hepatologické společnosti. Nyní působí na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.
Odborná garance: Prof. MUDr. Petr Hůlek, CSc., Mgr. Michal Hojný
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#