#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Postgraduální výukapsychosomatické a behaviorálnímedicíny v České republice


Authors: J. Baštecký 1;  J. Beran 2;  Z. Boleloucký 3
Authors‘ workplace: Institut postgraduálního vzdělávání ve zdravotnictví, Praha, ředitel MUDr. A. Malina, PhD. 2Psychiatrická klinika LF UK, Plzeň, přednosta doc. MUDr. J. Beran, CSc. 3Psychiatrická klinika LF MU, Brno, přednostka prof. MUDr. E. Češková, CSc. 1
Published in: Prakt. Lék. 2002; (11): 699-701
Category:

Overview

V práci je stručně popsán vývoj integračních přístupů v lékařství od psychosomatické k behaviorálnímedicíně ve světě i u nás.Jsou shrnuty zkušenosti s výukou psychosomatické a behaviorální medicíny v České republiceza posledních 20 roků. Od roku 1982 uspořádala katedra psychiatrie Institutu postgraduálníhovzdělávání ve zdravotnictví (IPVZ) v Praze celkem 22 odborných stáží pro lékaře všech oborůa klinické psychology. Prošlo jimi 138 lékařů, z toho 90 psychiatrů a 3 kliničtí psychologové. Jenastíněna odborná náplň stáží a jsou uvedeny jejich realizační výstupy v praxi. Jsou zmíněnyi některé jiné formy výuky postgraduální a pregraduální.

Klíčová slova:
behaviorální medicína - biopsychosociální model zdraví a nemoci - integračnípřístupy v lékařství - odborná stáž - psychoanalýza - psychosomatická medicína.

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
General practitioner for children and adolescents General practitioner for adults
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#