#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Flavonoidy jako antioxidanty


Authors: K. Volf
Authors‘ workplace: NATIM a. s., Praha, ředitel ing. J. Andrs, CSc.
Published in: Prakt. Lék. 2002; (7): 379-384
Category:

Overview

V těle člověka jsou vytvářeny reaktivní kyslíkaté a dusíkaté sloučeniny, které napadají biologickydůležité látky - bílkoviny, DNK, lipidy a jiné za vzniku vážných onemocnění. Flavonoidy,v přírodě široce se vyskytující skupina látek,mají antioxidační charakter a mohou jako potravadeaktivovat tyto sloučeniny, a zabránit tak vzniku různých nemocí. Tyto aromatické sloučeninyjsou vytvářeny v rostlinách většinou jako glykosidy. Jejich vysoce antioxidační vlastnosti jsouv poslední době široce studovány zvláště ve vztahu ke kardiovaskulárním nemocem. Zhášeníradikálů flavonoidy a jejich fyziologické působení jsou předmětem diskusí.

Klíčová slova:
flavonoidy - desaktivace radikálů - fyziologické působení.

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
General practitioner for children and adolescents General practitioner for adults
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#