#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Úvodní slovo


Authors: Doc. MUDr. Skálová Sylva, Ph.D.
Published in: Čes-slov Pediat 2021; 76 (Supplementum 1): 4.
Category: Editorial

Vážené a milé kolegyně, vážení kolegové, milí přátelé,

dovolte mi, abych Vás přivítala na XV. pediatrickém kongresu s mezinárodní účastí, který pořádá Česká pediatrická společnost ČLS JEP ve spolupráci s Odbornou společností praktických dětských lékařů ČLS JEP a se Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost ČR ve dnech 23.–25. 9. 2021 v Hradci Králové.

Kongres je pokračováním dlouholeté tradice setkávání pediatrů pracujících v primární péči, na lůžkových odděleních nemocnic a ve specializovaných ambulancích a zcela jistě jej lze považovat po loňském vynuceném přesunutí za nejvýznamnější odbornou pediatrickou akci roku 2020/2021.

Program kongresu byl připraven tak, aby přinesl ty nejaktuálnější informace z většiny pediatrických oborů. V rámci kongresu zazní pět plenárních sdělení významných osobností. Pozvání přijal profesor Jiří Beneš se sdělením na vysoce aktuální téma COVID-19. Profesor Pavel Kolář nás seznámí s důležitým a jistě velmi žádaným tématem motorických poruch v dětském věku. O nástupu nových technologických inovací v medicíně promluví expert na nanotechnologie Ing. Jiří Kůs. Ze zahraničí přivítáme profesora Janusze Febera z Ottawy s přednáškou o uplatnění umělé inteligence v pediatrii. Významným hostem z Toronta bude doktor Adam Rapoport s přednáškou, jak má vypadat paliativní péče ve 21. století. Ve dvanácti sympoziích zazní novinky z řady oborů – endokrinologie, gastroenterologie, kardiologie, neonatologie, nefrologie, intenzivní medicíny, imunologie a paliativní péče. Těšit se můžete na sympozium k aktuální problematice COVID-19 a také na setkání s experty, se kterými bude možné prodiskutovat velmi zajímavá a aktuální témata. Neoddělitelnou součástí programu jsou již tradičně posterová sdělení a sympozia podporovaná našimi partnery z řad farmaceutických, nutričních a technologických firem.

Do tvorby programu se již několik let zapojují mladí pediatři do 35 let a novinkou tohoto kongresu je jejich prekongresové setkání ve středu 22. 9. 2021 se zajímavým odborným programem, které je finančně podporováno Českou pediatrickou společností.

Pediatrický kongres je významnou příležitostí k udělení řady ocenění. Předána bude „Brdlíkova cena za celoživotní přínos pediatrii“ spojená s přednáškou laureáta. Diplomy za celoživotní přínos pediatrii převezmou kolegyně a kolegové, kteří se zasloužili o rozvoj pediatrie v jednotlivých regionech naší republiky. Udělena bude také „Cena pro mladého pediatra“ za významnou publikační aktivitu.

Věřím, že letošní Kongres splní Vaše očekávání a přinese Vám řadu nových či zajímavých informací, diskusí a přátelských setkání.

Za celý organizační výbor se těším na setkání s Vámi v Hradci Králové.

Doc. MUDr. Sylva Skálová, Ph.D.

prezidentka kongresu

jménem organizačního a programového výboru



Labels
Neonatology Paediatrics General practitioner for children and adolescents
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#