#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

MUDr. Pavel Frühauf, CSc., emeritní primář, sedmdesátníkem


Published in: Čes-slov Pediat 2021; 76 (4): 232.
Category:

Museli byste si přivstat, abyste se s jistotou na dvoře bývalého Nalezince, nyní areálu Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu 1. LF UK a VFN v Praze, potkali s rázně kráčejícím mužem, který zasvětil svůj dosavadní profesní život pediatrii a hlavně dětské gastroenterologii a výživě. Emeritní primář MUDr. Pavel Frühauf, CSc., již více než 40 let odjíždí jednou z prvních ranních tramvají z Břevnova přes velkou část Prahy na Karlov, aby stihl všední i neobvyklé povinnosti vyplývající z jeho mnohotvárné profesní činnosti.

Než po promoci na Fakultě dětského lékařství UK v Praze v roce 1975 přišel na dětskou kliniku v Praze, získal mnohé dovednosti a praktické zkušenosti na Dětském oddělení nemocnice v Kolíně, kde pracoval do roku 1978. Dětský areál v Praze na Karlově je jeho pracovním domovem a místem, kde prošel funkcemi od mladšího sekundáře až po primáře, kde se věnoval všem stránkám dětské gastroenterologie a výživy a kde se stal jednou z vůdčích osobností této pediatrické specializace u nás.

Pavel Frühauf má rád pracovní tempo, rychle si osvojil diagnostické metody instrumentální, zobrazovací, je nejen lékař, ale i pedagog, učí mediky a zejména se podílí na postgraduálním vzdělávání. Publikace zejména v našich pediatrických periodicích a monografických příručkách jsou čtivé, aktuální, stručné a přitom s širokým záběrem. Je velmi dobrým přednašečem, má skvěle dokumentované přednášky, a proto je organizátory velmi vyhledáván.

Je toho hodně, co dr. Pavel Frühauf pro pediatrii udělal, věříme ale, že ještě mnohé má v plánu.

MUDr. Pavel Frühauf, CSc.
Image 1. MUDr. Pavel Frühauf, CSc.

Přejeme mu dobré zdraví a elán do dalších let. Těšíme se na historky z ranní tramvaje, kde jsou jeho spolucestujícími noční flamendři.

Ad multos annos!

Jozef Hoza, Tomáš Honzík a karlovská klinika, červenec 2021


Labels
Neonatology Paediatrics General practitioner for children and adolescents
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#