#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Ocenění České pediatrické společnosti


: Čes-slov Pediat 2019; 74 (2): 120.
:

Během 13. kongresu českých pediatrů a sester s mezinárodní účastí, který se konal ve dnech 13.‒15. září 2018 v Praze, byly uděleny diplomy za zásluhy o českou pediatrii několika významným pediatrům a pediatryním jako ocenění jejich celoživotní práce v našem oboru.

Jednou z oceněných je i dr. Kočičková z České Lípy, a proto považuji za potřebné seznámit širokou veřejnost s krátkým přehledem o její životní cestě.


MUDr. Jaroslava Kočičková

Narodila se 4. 7. 1936 v Jičíně. Absolvovala zdejší jedenáctiletku, po které od roku 1954 do roku 1960 vystudovala Fakultu dětského lékařství UK v Praze. Po promoci nastoupila na dětské oddělení v České Lípě. Na oddělení pracovala do roku 1965. Po složení I. atestace pokračovala v tehdy obvyklé kombinaci práce na dětském středisku a služeb na dětském oddělení. V roce 1979 po vykonání II. atestace se vrací na dětské oddělení jako zástupce primáře a stává se ordinářkou pro novorozenecký úsek. Pro nastupující mladé pediatry byla oporou v seznamování se s neonatologickou péčí a praktickou pediatrii vůbec. V této funkci setrvala až do roku 1992, kdy v počínajícím důchodovém věku odešla pracovat na dětské středisko, které v posledních letech předala dceři. Ale i dále zůstává velmi aktivní a dva dny v týdnu a v době dovolené práci PLDD vykonává dosud.

Obě její dcery vystudovaly FDL UK, jedna pracuje jako PLDD a druhá jako neuroložka. Manžel je také absolventem FDL UK v Praze a stále pracuje v ORL ambulanci.

Prim. MUDr. Josef Gut

Dětské oddělení NsP, Česká Lípa


Labels
Neonatology Paediatrics General practitioner for children and adolescents
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#