#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Sjezd České lékařské společnosti JEP


Published in: Čas. Lék. čes. 2023; 162: 12
Category: News

19. ledna 2023 se ve velké posluchárně 2. lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Motol v Praze konal řádný sjezd České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně za účasti 119 delegátů reprezentujících společnosti a spolky lékařů zastoupené v ČLS JEP.

Pozváni byli a zahájení sjezdu se zúčastnili ministr zdravotnictví prof. MUDr. Vlastimil Válek, CSc., prezident České lékařské komory MUDr. Milan Kubek, prezident České stomatologické komory doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., a dále ředitel Fakultní nemocnice Motol JUDr. Ing. Miloslav Ludvík a děkan 2. LF UK v Praze prof. MUDr. Marek Babjuk, CSc.

Hlavními meritorními body jednání sjezdu byly úprava stanov, kdy po živé diskusi byla přijata možnost profesního členství a zvýšení základního členského příspěvku na 500 Kč ročně, a dále přijetí 3 nových odborných společností, a to České mikrobiomové společnosti, Společnosti pro porty a permanentní katétry a České společnosti rekonstrukční mikrochirurgie.

Rovněž bylo zvoleno nové předsednictvo ČLS JEP, které je již tradičně také redakční radou Časopisu lékařů českých, a jeho složení je tedy uvedeno v tiráži každého vydání ČLČ. Předsedou ČLS JP byl potvrzen prof. MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., MBA.

Podrobný zápis, usnesení i jeho přílohy jsou vyvěšeny na webu: www.cls.cz/dulezita-upozorneni/sjezd-delegatu-cls-jep-2023-zapis-a-vysledky-voleb-12546.

redakce

 

Předseda ČLS JEP profesor Štěpán Svačina
Předseda ČLS JEP profesor Štěpán Svačina

Pracovní předsednictvo sjezdu delegátů ČLS JEP a ministr zdravotnictví profesor Vlastimil Válek
Pracovní předsednictvo sjezdu delegátů ČLS JEP a ministr zdravotnictví profesor Vlastimil Válek


Labels
Addictology Allergology and clinical immunology Angiology Audiology Clinical biochemistry Dermatology & STDs Paediatric gastroenterology Paediatric surgery Paediatric cardiology Paediatric neurology Paediatric ENT Paediatric psychiatry Paediatric rheumatology Diabetology Pharmacy Vascular surgery Pain management
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#