Hypocholesterolémie u kriticky nemocných
								
									Authors:
											B. Bakalář						1; 											J. Pachl						1; 											Z. Zadák						2; 											R. Hyšpler						2; 											Crhová Š?										
				
									Authors‘ workplace:
											~ Univerzita Karlova, Klinika anesteziologie a resuscitace 3. LF a FN Královské Vinohrady, Praha, přednosta doc. Mi1Dr. Jan Pachl, CSc. z Univerzita Karlova, Klinika gerontologická a metabolická LF a FN Hradec Králové, přednosta prof. Mi1Dr. Zdeněk Zadák,
																
				
									Published in:
					Anest. intenziv. Med., , 2002, č. 1, s. 7-9
					
				
									Category:
					
					
				
							
Overview
Autoři analyzuje fyziologický význam, příčiny vzniku a klinický dopad hypocholesterolémie na nemocné v kritickém stavu. Je nastolena otázka účelnosti roztoků umělé výživy bez obsahu cholesterolu, určených pro výživu kriticky nemocných.
Klíčová slova:
 Klíčová slova: kritické onemocnění - syntéza cholesterolu - lipopolysacharid - kortikosteroidy
Labels
Anaesthesiology, Resuscitation and Inten Intensive Care MedicineArticle was published in
Anaesthesiology and Intensive Care Medicine
2002 Issue 1
Most read in this issue
- Kraniotrauma v rámci polytraumatu
- Nové možnosti interpretace vztahu ICP/CPP u těžkých kraniocerebrálních poranění
- Kontinuální eliminační metody a jejich využití na ARO Rakovník
- Spinální trauma v resuscitační péči