#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Projekt Terapie budoucnosti


Published in: Čas. Lék. čes. 2023; 162: 175
Category: News

V posledních 20 letech prochází světová farmakoterapie bouřlivými změnami, které posunují medicínu o velký krok kupředu. Inovativní léčebné postupy se často připravují pacientům na míru. Využívají přitom nové principy molekulární biologie a pracují s DNA či RNA. Ne vždy jsou však lékaři s těmito novinkami podrobně seznámeni.

O nejmodernějších léčebných směrech – současných i budoucích – proto již 2 roky informuje edukační projekt „Terapie budoucnosti“ Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP), která ve spolupráci s Českou lékařskou společností Jana Evangelisty Purkyně (ČLS JEP) pořádá vzdělávací přednášky. On-line na ně bývají přihlášeny stovky lékařů a daleko více se jich poté ještě dívá na záznam vystavený na webu ČLS JEP (www.cls.cz).

V cyklu dosud zaznělo celkem 5 přednášek:

  1. CAR T-buněčná terapie
  2. Léčba a prevence pomocí mRNA
  3. Genová terapie
  4. Oligonukleotidové terapie
  5. Konjugované monoklonální protilátky

Sám jsem o těchto formách terapie věděl minimum a velmi jsem se při přednáškách poučil. Proto věřím, že vyslechnutí záznamu nebo přímá účast na dalších on-line přednáškách, které proběhnou na podzim, bude užitečná a poučná i pro další kolegy.

AIFP si letos připomíná 30 let od svého založení. Děkujeme jak bývalému řediteli Jakubovi Dvořáčkovi, za něhož byl projekt zahájen, tak současnému řediteli Davidu Kolářovi, který v projektu pokračuje.

Štěpán Svačina


Labels
Addictology Allergology and clinical immunology Angiology Audiology Clinical biochemistry Dermatology & STDs Paediatric gastroenterology Paediatric surgery Paediatric cardiology Paediatric neurology Paediatric ENT Paediatric psychiatry Paediatric rheumatology Diabetology Pharmacy Vascular surgery Pain management
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#