#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Hypoplazie trachey s tracheálním bronchem jakopříčina komplikací po korekci Fallotovy tetralogie


Authors: T. Tláskal;  P. Vojtovič;  H. Bartáková;  M. Marková 1;  Z. Kabelka 1
Authors‘ workplace: Dětské kardiocentrum FNM, Praha 1Klinika ušní, nosní, krční 2. LF UK a FNM, Praha
Published in: Čas. Lék. čes. 2004; : 553-555
Category:

Overview

Kojenec s Fallotovou tetralogií a hypoplazií anulu pulmonální chlopně, úzkými větvemi plicnice, pravostrannýmaortálním obloukem a levostrannou horní dutou žilou se podrobil korekci ve věku 10 měsíců. Výtokový trakt pravékomory byl rozšířenmonokuspidální transanulární záplatou. Pooperační průběh byl nepříznivě ovlivněn respiračnímikomplikacemi způsobenými tracheálním bronchem a hypoplazií trachey, které předoperačně nebyly diagnostikovány.Extrémní emfyzém pravého horního a středního laloku zásadně zhoršil hemodynamiku. Byly nutnéopakované reoperace. Horní a střední lalok pravé plíce bylo nakonec nutné resekovat, hypoplastickou tracheurekonstruovat perikardiální záplatou a pulmonární homográft musel být implantován do pulmonální pozice. O rokpozději bylo nutné homográft vyměnit a provést plastiku trikuspidální chlopně z důvodů závažné pulmonálnía trikuspidální regurgitatce a dilatace pravé komory, které se vyvinuly v důsledku zvýšeného tlaku v plicním cévnímřečišti. V současné době je pacient tři roky po původní operaci v dobrém klinickém stavu.

Klíčová slova:
vrozená srdeční vada, Fallotova tetralogie, hypoplazie trachey, tracheální bronchus, plastika trachey,kardiochirurgie, komplikace, reoperace, dítě, kojenec.

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
Addictology Allergology and clinical immunology Angiology Audiology Clinical biochemistry Dermatology & STDs Paediatric gastroenterology Paediatric surgery Paediatric cardiology Paediatric neurology Paediatric ENT Paediatric psychiatry Paediatric rheumatology Diabetology Pharmacy Vascular surgery Pain management
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#