#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Proč je inovativní systém s azelastinem a flutikazonem možno považovat za průlomový v léčbě alergické rinitidy?

19. 7. 2014

Pro mnoho pacientů s alergickou rinitidou (AR) přináší současně dostupná terapie ne zcela uspokojivou úlevu od symptomů. Bez větších pochybností tedy u této nemoci stále zůstává otevřené pole pro nové a efektivnější cesty kontroly AR. Jednou z novinek v terapii AR je nový systém zlepšující dostupnost intranazální formule kombinující azelastinhydrochlorid a flutikazonpropionát nazývaný MP29-02.

Jonathan Bernstein ze Cincinnati ve Spojených státech v říjnu 2013 revidoval dostupná publikovaná data týkající se MP29-02 v terapii AR. Dle tohoto odborníka není pochyb o tom, že MP29-02 znamená v terapii AR průlom, a to z několika následujících důvodů:

  • MP29-02 byl široce studován a srovnáván s terapií první linie jak u AR, tak i u pacientů s jinými typy chronické rýmy, a to v jednom z největších klinických programů srovnávajících přímo jednotlivé pacienty s AR.
  • Při užití MP29-02 byl poprvé překonán účinek terapie první linie pro AR, tedy intranazálních kortikoidů. Pacienti léčení MP29-02 zaznamenali významně větší úlevu od nosních i očních symptomů, a to bez ohledu na roční období, typ symptomů či závažnost onemocnění. Ve skupině pacientů léčených MP29-02 došlo u většího podílu pacientů ke značnému snížení výskytu typických symptomů a také rychlejší úlevě ve srovnání s pacienty léčenými inhalačními kortikosteroidy či antihistaminiky.
  • Právě inovativní systém zajišťující topický efekt je kritický v zajištění klinického účinku.

(eza)

Zdroj: Bernstein J. A. MP29-02: a breakthrough for the treatment of allergic rhinitis. Exert Opin Pharmacother. 2013 Oct; 14 (15): 2101–13; doi: 10.1517/14656566.2013.828693.



Štítky
Alergologie a imunologie Otorinolaryngologie Pneumologie a ftizeologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#