#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Elektronická dokumentace může zkvalitnit péči o pacienty s roztroušenou sklerózou

5. 11. 2013

Systém elektronické dokumentace pacientů s roztroušenou sklerózou dostupné prostřednictvím internetu s názvem MSDS 3D umožňuje vkládání, kontrolu a sdílení údajů o návštěvách, provedených vyšetřeních a léčbě mezi lékaři různých specializací a dalšími zdravotnickými pracovníky.

Systém elektronické dokumentace pacientů s roztroušenou sklerózou dostupné prostřednictvím internetu s názvem MSDS 3D umožňuje vkládání, kontrolu a sdílení údajů o návštěvách, provedených vyšetřeních a léčbě mezi lékaři různých specializací a dalšími zdravotnickými pracovníky. Tento nástroj umožňuje optimalizovat péči o pacienty s roztroušenou sklerózou v době rozšiřujících se terapeutických možností a individualizace péče. Systém byl již úspěšně spuštěn v Německu a v současné době probíhá jeho multicentrické hodnocení.

Chronický průběh roztroušené sklerózy, rozšiřující se možnosti diagnostiky a léčby, individuální a mezioborový přístup k pacientům kladou vysoké nároky na zdravotní dokumentaci. Německé zdravotnictví se snaží této situaci čelit pomocí tzv. multiple sclerosis management system 3D (MSDS 3D). Tento systém umožňuje přístup k informacím a vkládání dalších údajů o pacientovi zainteresovaným zdravotníkům prostřednictvím interaktivních dotykových obrazovek. Obsahuje formuláře pro dokumentaci návštěv a výsledků vyšetření a různé moduly pro záznamy o terapii včetně zvláštního modulu pro vysoce účinné přípravky, jako je natalizumab nebo fingolimod. MSDS lze také využít k přenosu dat do německého registru roztroušené sklerózy REGIMS.

Kompletní a stále aktuální dokumentace pacientů s roztroušenou sklerózou je významným předpokladem zkvalitňování klinické péče a výzkumu.

(zza)

Zdroj: Ziemssen T., et al. Multiple sclerosis documentation system (MSDS): moving from documentation to management of MS patiens. J Neural Transm. 2013 Sep; 120 Suppl 1: 61-66. Doi: 10.1007/s00702-013-1041-x



Štítky
Dětská neurologie Neurologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#