#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Vyšlo v časopise: Rozhl. Chir., 2023, roč. 102, č. 12, s. 443.
Kategorie: Editorial

Z. Kala

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte mi, abych Vám jménem výboru ČCHS ještě jednou popřál hodně zdraví a štěstí v roce 2024.

Současně bych Vás chtěl informovat ohledně 1. Národního chirurgického kongresu (květen 2023) a období po něm, kdy jsme pečlivě analyzovali veškeré Vaše podněty, návrhy a připomínky. Ve velké většině byl kongres hodnocen příznivě a proto jsme se rozhodli v této aktivitě pokračovat s tím, že bychom formát celonárodní odborné akce pro naši chirurgickou komunitu organizovali jednou za dva roky, tedy v roce 2025.

Letos budou tradičně probíhat plánované odborné akce ve spolupráci s výborem ČCHS (bližší informace najdete na www.chirurgie.cz).

Navázali jsme také spolupráci s nově zvoleným výborem Slovenskej chirurgickej spoločnosti stran koordinace odborných akcí v česko-slovenském regionu. Věříme, že společný postup obou odborných společností povede k menším termínovým kolizím a možnosti, aby se chirurgové obou zemí mohli účastnit více zajímavých akcí.

Při hledání vhodné lokality 2. ročníku Národního chirurgického kongresu jsme při diskuzích opět vycházeli z výsledků ankety, kde lehce převažoval návrh ve prospěch střídání lokalit, tentýž názor nakonec převládl i mezi členy výboru ČCHS. Národní kongres by se tedy měl konat v lichých ročnících střídavě v Čechách a na Moravě.

Výbor ČCHS na svém zasedání v prosinci 2023 rozhodl, že 2. Národní chirurgický kongres proběhne ve dnech 14.-16. 5. 2025 v Olomouci v Clarion Congress Hotelu. Tato lokace zvítězila z mnoha důvodů, tj. dobrá dostupnost pro české i slovenské kolegy a především krása a nezaměnitelný genius loci hanácké metropole. Aktuálně pracujeme na přípravách akce, o jejich průběhu budete tradičně informováni prostřednictvím webových stránek, Newsletteru, Facebooku i mobilní aplikace ČCHS.

Přejeme si a pevně doufáme, že plynule navážeme na úspěšný 1. ročník kongresu a těšíme se na osobní setkání s Vámi!

prof. MUDr. Zdeněk Kala, CSc. předseda výboru ČCHS


Štítky
Chirurgie všeobecná Ortopedie Urgentní medicína
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#