#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Mavena B12 přináší nové možnosti v léčbě chronických zánětů kůže


Vyšlo v časopise: Čes-slov Pediat 2021; 76 (6): 352.

Pro úspěšné zvládnutí atopické dermatitidy a psoriázy je mimořádně důležité soustředit se zejména na nepřetržitou základní terapeutickou péči o kůži pacienta. Je třeba to dělat hned od začátku, už od výskytu prvních projevů i v případě mírnější formy onemocnění. Jen aktivním přístupem k léčbě předcházíme rozvoji exacerbací a opětovného vzplanutí ekzému.

Klíčová je zejména lokální léčba, která obvykle dostane onemocnění „pod kontrolu“. Nejdůležitější fází lokální léčby je hydratace postižené oblasti, ideálně 2x denně bez přerušení, jak během akutní fáze; tak i v období bez příznaků. Při dodržování léčebného režimu dochází k obnovení kožní bariéry a následně ke zmírnění svědění, škrábání a xerózy. Zároveň se prodlužují intervaly bez relapsu, které přispívají k omezení užívání kortikosteroidů. Významný je i preventivní ochranný účinek u dětí s rizikem rozvoje atopické dermatitidy, které si nesou v genetické výbavě od svých rodičů - atopiků. Klinické studie potvrzují, že při každodenní péči o kůži novorozence s predispozicí se snižuje riziko atopické dermatitidy až o 50% 1,2.

Mavena - Vitamin B12

Novinkou s velkým potenciálem v lokální léčbě chronických zánětů kůže - atopické dermatitidy, akutní atopické dermatitidy a psoriázy, je základní lokální terapie s vitaminem B12, který obsahují zdravotnické prostředky z řady Mavena B12. Výrobcem je švýcarská společnost Mavena International AG, která se přednostně věnuje výzkumu a výrobě produktů určených k péči o podrážděnou a poškozenou kůži a k léčbě chronických zánětlivých onemocnění kůže.

Řada Mavena B12 obsahuje účinnou látku vitamin B12 (kyanokobalamin) se vyznačuje prokazatelně protizánětlivými účinky. Díky patentované technologii dokáže molekula vitaminu B12 proniknout přímo do kůže, kde působí protizánětlivě, snižuje svědění a zarudnutí s dlouhodobým účinkem. Výsledkem je regenerace kožní bariéry. Přirozeně jasně červená barva vitaminu B12 dává přípravkům Mavena charakteristickou růžovou barvu. Mavena B12 vyplňuje chybějící mezeru v nabídce léčby a péči o akutní i chronické formy mezi klasickými kosmetickými přípravky a lokálními léky.

Jak vlastně pomáhá vitamin B12 kůži atopika?

Mechanismus účinku vitaminu B12
Mechanismus účinku vitaminu B12

V mechanismech vzniku mnoha zánětlivých onemocnění kůže hraje důležitou roli nadměrná tvorba Mavena B12 přináší nové možnosti v léčbě chronických zánětů kůže INZERTNÍ ČLÁNEK Průběh intenzity atopické dermatitidy s nepřetržitou léčbou Mechanismus účinku vitaminu B12 Řada Mavena B12 sestává ze 3 produktů-Mavena B12 KRÉM (základní lokální léčba atopické dermatitidy), -Mavena B12 MAST (psoriáza) a Mavena B12 AKUT GEL (akutní fáze atopické dermatitidy). Jejich výhodou je, že neobsahují barviva ani parfémy, jsou bezpečné a dobře tolerované i pro ty nejmenší. Více informacii na www.spiridea. com a vysoká koncentrace oxidu dusnatého. Je velmi reaktivní, vytváří v tkáních tzv. peroxynitrit, cytotoxický oxidant, který se považuje za příčinu poškození tkáně. Mechanismus účinku vitaminu B12 spočívá ve vytvoření vazby s oxidem dusnatým v kůži, čímž se zabrání tvorbě zmíněných cytotoxických oxidantů - peroxynitritů a následně nedochází k devastaci tkání. V kombinaci s dalšími složkami, jako jsou nenasycené omega- 3 nenasycené mastné kyseliny, pomáhá obnovit narušenou kožní bariéru a přerušit cyklus škrábání a svědění.

Řada Mavena B12 sestává ze 3 produktů-Mavena B12 KRÉM (základní lokální léčba atopické dermatitidy), -Mavena B12 MAST (psoriáza) a Mavena B12 AKUT GEL (akutní fáze atopické dermatitidy). Jejich výhodou je, že neobsahují barviva ani parfémy, jsou bezpečné a dobře tolerované i pro ty nejmenší. Více informacii na www.spiridea. com.


Zdroje

1. Simpson E. et al., J Allergy Clin immuno 2014, 134 (4): 818-823

2. Horimukai K. et al., J Allergy Clin immuno 2014, 134 (4): 824-830

Štítky
Neonatologie Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost

Článek vyšel v časopise

Česko-slovenská pediatrie

Číslo 6

2021 Číslo 6
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Důležitost adherence při depresivním onemocnění
nový kurz
Autoři: MUDr. Eliška Bartečková, Ph.D.

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#