#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vzpomínka na emeritního primáře MUDr. Darko Klobučara


Published in: Otorinolaryngol Foniatr, 70, 2021, No. 1, pp. 52.
Category:

Dne 4. března 2021 zemřel v 71 letech MU Dr. Darko Klobučar, emeritní primář ORL oddělení Pardubické nemocnice. Své odborné zkušenosti získal na Ušní, nosní, krční klinice Fakultní nemocnice Hradec Králové a na ORL oddělení Pardubické nemocnice, kde se v roce 1989 ujal funkce primáře.

Během jeho působení v čele pracoviště se zasloužil o rozvoj endoskopických metod, vč. flexibilní bronchoskopie, a traumatologie obličejového skeletu. Pracoviště pod jeho vedením zavedlo mezi prvními v ČR klinický informační systém jak pro ambulantní, tak pro hospitalizační část, vč. možnosti statistického zpracování dat a přístupu k internetu. Díky jeho manažerským dovednostem došlo k zásadní rekonstrukci a modernizaci operačních sálů a ambulantního traktu. Pro oddělení získal místo stálého logopeda.

V roce 1996 zaměřil svoji další odbornou dráhu jako privátní ambulantní specialista v Pardubicích, Přelouči a Holicích. Emeritní primář Klobučar byl oblíbeným lékařem nejen dospělých, ale i pacientů dětského věku. Jeho spolupracovníci oceňovali jeho klidnou povahu, smysl pro humor a laskavost. V posledních letech svého života statečně bojoval se zákeřnou chorobou.


Čest jeho památce!

Roman Michálek, Jan Vodička, Karel Pokorný


Labels
Audiology Paediatric ENT ENT (Otorhinolaryngology)
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#