#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Informace o provozu některých zdravotnických zařízeních v Bangkoku, Thajsko


Authors: E. Hrnčíř;  J. Kožnerová
Authors‘ workplace: Vinohrady, přednosta doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc. ;  Klinika pracovního a cestovního lékařství Univerzity Karlovy v Praze, 3. lékařské fakulty, a Fakultní nemocnice Královské
Published in: Pracov. Lék., 58, 2006, No. 2, s. 85-87.
Category: Announcements

Overview

Autoři sdělují své poznatky o provozu tří zdravotnických zařízení v thajském Bangkoku navštívených při stáži, kterou jim umožnila vykonat Nadace ČEZ. Pobývali v univerzitní nemocnici Chulalongkorn Hospital, v Pasteurově ústavu a v soukromé nemocnice BNH Hospital. Během stáže v těchto zdravotnických zařízeních se autoři zaměřili zejména na problematiku tropické a cestovní medicíny.

Zdravotní péče poskytovaná pacientům v těchto zařízeních je na velmi vysoké úrovni, a to včetně ošetřovatelské péče. Chulalongkorn Hospital je velká nemocnice začleněná do lékařské fakulty vysoké školy Chulalongkorn University. Poskytuje zdravotní péči téměř ve všech lékařských oborech, probíhá zde výuka domácích i zahraničních studentů, na výuce a výzkumu se vedle domácích učitelů podílí velké množství zahraničních expertů. Pasteurův ústav byl založen před více než 100 lety. Jde o ambulantní zařízení sloužící k boji proti vzteklině, současně jsou zde vyráběna séra proti hadímu uštknutí, kromě toho jsou prostřednictvím tohoto ústavu certifikována a distribuována i zahraniční séra proti hadímu uštknutí. BNH Hospital je špičkově vybavené lůžkové zařízení určené těm nejbohatším pacientům. Do jeho ambulantní části je začleněno oddělení cestovní medicíny, poskytující zejména očkování, poradenskou péči a všeobecné vyšetřovací programy s preventivním zaměřením.

Klíčová slova:
cestovní medicína, tropické nemoci, Thajsko


Labels
Hygiene and epidemiology Hyperbaric medicine Occupational medicine
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#