#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

EDITORIAL


Authors: Lebedová Zuzana
Published in: Listy klinické logopedie 2021; 5(2): 3
Category: Editorial

Overview


Milé čtenářky, milí čtenáři,

vítáme vás na stránkách prosincového čísla Listů klinické logopedie, které je v mnohém nezvyklé. V prvé řadě tentokrát zcela chybí hlavní téma, které by spojovalo většinu článků. Není to ovšem nedostatkem inspirace z naší strany, pro příští rok již pro vás máme připravená dvě hlavní témata, a sice alternativní a augmentativní komunikaci a kognitivně-komunikační poruchy. Důvodem je velké množství zajímavých článků mimo hlavní témata, jež se nám sešly v redakci a o které vás nechceme připravit. Proto jsme se rozhodli, že jednou za čas vyjde náš časopis bez hlavního tématu jako soubor obsahově různorodých článků z naší odbornosti.

Druhá změna oproti předchozím číslům je absence rozhovorů s pacienty, rodinnými příslušníky, odborníky… Důvodem je naše rozhodnutí postoupit od tohoto čísla omezený rozsah časopisu recenzovaným odborným článkům a nerecenzované texty jako rozhovory atp. přesunout na Facebook či některou z podcastových platforem. Výjimkou zůstávají rozhovory s členy AKL ČR a recenze odborných publikací, ty budeme i nadále publikovat zde. V současné době hledáme v redakci takovou formu publikování rozhovorů, která by byla nejen atraktivní (jako zajímavý způsob se nám jeví podcasty), ale také interaktivní. Odklonění rozhovorů mimo stránky časopisu přinese možnost jejich publikování průběžně i mimo dvě pevně stanovená data, kdy časopis vychází, a umožní rovněž diskutovat online k danému tématu a klást otázky přímo.

Velice se na nový způsob vedení rozhovorů těšíme a věříme, že tím přispějeme k osvětě o naší práci a oboru i mezi širší veřejností. Držte nám palce, protože je to pro nás opět velká výzva!

Zároveň prosíme autory o zasílání rukopisů do příštího čísla LKL nejen k hlavnímu tématu alternativní a augmentativní komunikace, ale rovněž do sekce Varia. Termín dodání rukopisů do redakce je tentokrát posunut již na 14. březen 2022.

Přejeme vám poklidný konec tohoto roku a vše dobré v roce následujícím!

Za redakci LKL

Zuzana Lebedová


Labels
Clinical speech therapy General practitioner for children and adolescents
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#