#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

DOC. MUDR. VĚRA HUBKOVÁ, CSC., OSLAVILA VÝZNAMNÉ ŽIVOTNÍ JUBILEUM


Published in: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 122, 2022, 3, s. 66
Category: Information

Doc. MUDr. Věra Hubková, CSc., v srpnu tohoto roku oslavila významné životní jubileum. Svůj profesní život natrvalo spojila s dětskou stomatologií, jíž byla po řadu let přední představitelkou nejen v domácích poměrech, nýbrž i v evropském kontextu, a s královéhradeckou stomatologickou klinikou LF UK, kterou řadu let velice úspěšně vedla a všestranně rozvíjela.

Má velkou zásluhu na zásadní transformaci pregraduální výuky stomatologie v celonárodním měřítku v souladu s direktivami Evropské unie. Velice záslužná byla rovněž její dlouhodobá práce pro Stomatologickou společnost ČLS JEP a pro Českou společnost dětské stomatologie, stejně jako práce pro Českou stomatologickou komoru. Je nositelkou čestného titulu Osobnost české stomatologie, který jí ČSK udělila v roce 2009.

I v současné době zůstává velice platnou členkou zkušebních komisí pro státní závěrečné a doktorské zkoušky, a aktivní členkou Vědecké rady Lékařské fakulty UK v Hradci Králové.

V této krátké zdravici bohužel není možné zmínit její další mnohé zajímavé aktivity, znalosti a neortodoxní zájmy, které dalece přesahují rámec běžných aktivit našich spoluobčanů. Do dalších let spokojeného života jí přejeme pevné zdraví, rodinnou pohodu, spokojenost a neutuchající životní optimismus.

Kolektiv pracovníků Stomatologické kliniky LF UK a FN v Hradci Králové



Labels
Maxillofacial surgery Orthodontics Dental medicine

Article was published in

Czech Dental Journal

Issue 3

2022 Issue 3

Most read in this issue
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#