#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Published in: Klin. Biochem. Metab., 30, 2022, No. 2, p. 31
Category: Editorial

Ve dnech 22. – 24. 5. 2022 proběhne dlouho očekávaný, v pořadí již 50. kongres biochemických laborantů, výroční jubilejní BIOLAB 2022. Kongres, který byl z důvodu vážné epidemiologické situace opakovaně rušen a přesouván. Je očekávaný nejen z důvodu předpokládaného upokojení přecházejícího náročného období, ale také pro velice pečlivě připravený odborný a sociální program.

Konáním kongresu pokračujeme v dlouholeté a výjimečné tradici, založené lidmi, zaujatými svou profesí. Profesí zdravotního laboranta, která v předcházejícím období prokázala svoji důležitost a přínosnost pro pacienta více než kdy jindy. Pokračujeme v tradici založené lidmi, kteří se dokázali nadchnout pro službu zdraví a bez očekávání peněžní odměny konali činnosti nad rámec svých pracovních povinností.

BIOLAB proběhne ve dnech, kdy vrcholí krásy jara a naše hlavní město vás přivítá rozkvetlé. Na půdě našeho nejslavnějšího vysokého učení, Karlově univerzitě, historickém Karolinu tak, jak se na význam této jubilejní události sluší. Program je pečlivě přichystán, registrace a ubytování řádně proběhly. V tomto čísle časopisu České společnosti klinické biochemie je uveřejněn program, jeho odborné bloky i s jejich vedoucími. Jsou zde vytištěna veškerá abstrakta přednášek a posterů připravena k vašemu pročtení a k prostudování.

Věříme, že se setkáme na zahájení sjezdu BIOLAB 2022 ve slavnostní historické aule Karolina a následně ve fakultních prostorách 2. LF UK ve zdraví a v klidné situaci a na prožité budeme pouze vzpomínat. V kuloárech budeme moci diskutovat a předávat si ponaučení z prožité pandemie, poznatky o obětavosti lidí i o změnách, které je zapotřebí vykonat a urychlit pro příští období naší práce. Je jich hodně. Enormní zátěž nás značně vyčerpala, ale současně nám dala možnost přesvědčit se vlastní zkušeností, jak významná a pro společnost nezbytná je práce v klinických laboratořích.

Věříme, že padesátý sjezd BIOLAB 2022 bude světlou událostí našich životů.

Bývá zvykem, že při příležitosti konání sjezdu jsou někteří členové ČSKB z řad laborantů jmenováni Čestným členem. Na letošním kongresu je nám ctí předat jmenování paní kolegyni Soně Stuchlíkové, její medailonek je na jedné z dalších stránek časopisu.

Vážení hosté, přijeli jste na sjezd, který jsme pro vás připravili společně nejen s kolegy z laboratoře ÚLCHKB 2. LF UK. Všichni oslovení přednášející přijali žádost o přednášku a velmi aktivně přistoupili k přípravám. Přejeme si a věříme, že budete spokojeni jak s odborným programem, tak se společenským doprovodným programem, kdy se se svojí dovedností pochlubí pěvecký ženský sbor Cancioneta Praga. Sbor, ve kterém zpívá jedna z nás – paní zdravotní laborantka Veronika Nožičková.

Využijme plně informací z přednášek pro náš profesní rozvoj a za pomoci doprovodného programu a osobních setkání si rozšiřme nejen své poznání, ale využijme i osobních setkání k povznesení ducha.

Martina Bunešová, Richard Průša


Labels
Clinical biochemistry Nuclear medicine Nutritive therapist
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#