#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Společnost Neuraxpharm uvádí na trh novou formu léčebného konopí

16. 3. 2023

Od listopadu 2022 je v Česku k dispozici nový lék s obsahem aktivního plnospektrálního konopného extraktu – Naxiva Panaxol od společnosti Neuraxpharm. Konopný extrakt přináší ve spolupráci s Panaxia Labs Israel. Obě společnosti představují klíčové hráče na evropském trhu s léčebným konopím. Jejich vzájemná dohoda zajišťuje distribuci těchto produktů nejen na českém, ale také švýcarském a německém trhu.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

  

Lídr v oblasti léčiv pro onemocnění CNS

Neuraxpharm je evropským lídrem působícím 35 let v oblasti vývoje léčiv pro onemocnění centrálního nervového systému (CNS). Zaměřuje se na inovaci stávajících lékových forem a vývoj nových moderních přípravků. Portfolio společnosti zahrnuje více než 120 molekul pokrývajících problematiku léčby deprese, úzkosti, Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci, epilepsie, schizofrenie a dalších onemocnění CNS. Vedle toho nabízí rovněž doplňky stravy a nutraceutika napomáhající k udržení normální funkce mozku, nervového systému a psychických funkcí.

Společnost Neuraxpharm vyvíjí, produkuje a distribuuje zavedené značky, léky s přidanou hodnotou, generika, léčebné konopí i orphan drugs, tj. látky indikované pro terapii vzácných onemocnění. Prostřednictvím svých produktů se zaměřuje na široké spektrum poruch nervového systému a současně usiluje o zvýšení povědomí o onemocněních CNS a snížení s nimi spojené stigmatizace.

Společnost má přímé zastoupení ve 20 zemích Evropy a v oblasti duševního zdraví a onemocnění CNS spolupracuje s partnery z celého světa. Společně se zdravotnickými pracovníky a sdruženími pacientů i prostřednictvím nadace Neurax Foundation usiluje především o zlepšení života a psychické pohody pacientů s duševními chorobami.

Edukace a snaha o překonávání mýtů o chorobách nervového systému

Koncept Neuraxpharm je postaven od vývoje molekuly až k jejímu uvedení na trh, což umožňuje flexibilně uvádět nové produkty, rychle reagovat na poptávku, a přitom udržovat nejvyšší standardy kvality. Současně usiluje o budování udržitelné budoucnosti přijímáním integrovaných opatření k provozování odpovědného podnikání a podporou rodin v nouzi, pochopením jejich potřeb v rámci komunity.

Rostoucí výzvy v oblasti duševního zdraví způsobené tlakem moderního života nás motivují k úsilí stát se lídrem v oblasti CNS. Jsme odhodláni uspokojovat nenaplněné potřeby (unmet needs) těch, kteří se potýkají s psychiatrickými a neurologickými chorobami a poruchami, a přinášet více léčebných postupů většímu množství pacientů,“ uvádí ředitel Neuraxpharm dr. Jörg-Thomas Dierks.

Nedílnou součástí aktivit společnosti Neuraxpharm je edukace veřejnosti a snaha o překonávání mylných představ o onemocněních nervového systému a jejich léčbě. Týmy neúnavně pracují na rozvoji vzdělávacích kampaní a šíření spolehlivého a ověřeného vědeckého obsahu prostřednictvím webových stránek i sociálních médií.

Léčebné konopí na bázi extraktu

Nový lék Naxiva Panaxol by měl pomoci pacientům s chronickou neztišitelnou bolestí. Inovativnost spočívá v jeho nové formě. Oproti stávajícím kapslím bude připravován z konopného extraktu, což je jednodušší, méně časově náročné a umožňuje přesnější dávkování podle potřeb pacientů. Současně zjednodušuje použití v dalších lékových formách, jako jsou masti, čípky či gely. Naxiva Panaxol je standardizovaný olejový extrakt z léčebného konopí Cannabis sativa L. Předepisovat jej v Česku může asi 170 specialistů. Léčba je hrazena všemi zdravotními pojišťovnami.

Česko patří z hlediska velikosti trhu s léčebným konopím k nejvyspělejším zemím v Evropě. Trvalý nárůst počtu pacientů, lékařů a vydaných receptů v posledních 5 letech lze přičíst dotaci nákladů na léčebné konopí ze zdravotního pojištění. Podle zprávy zveřejněné českou vládní agenturou pro léčebné konopí (SAKL) se počet receptů vydaných v naší zemi v roce 2021 zvýšil oproti roku 2020 o 37 %. Léčebné konopí je nejčastěji předepisováno pacientům s chronickou bolestí (80 %), roztroušenou sklerózou (12 %) a Parkinsonovou chorobou. Ze zprávy také vyplývá, že 61,8 % pacientů užívajících léčebné konopí u nás tvoří ženy.

(asa)

Zdroje:
1. Neuraxpharm. Dostupné na: www.neuraxpharm.com
2. Expansion in two new medical cannabis markets. Neuraxpharm, 2022 Oct 6. Dostupné na: www.neuraxpharm.com/media/panaxia-and-neuraxpharm-to-enter-new-medical-cannabis-markets-in-europe



Štítky
Neurologie Onkologie Ortopedie Revmatologie Algeziologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#