#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Published in: AtheroRev 2020; 5(1): 3
Category: Editorial

Vážení a milí přátelé,

vítejte na stránkách prvního letošního vydání časopisu Atheroreview, který si klade za cíl přinášet zajímavosti, aktuality i odpovědi na otázky v oblasti aterosklerózy a jí podmíněných onemocnění již pátým rokem.

Nedávno jsme vstoupili do třetí dekády třetího tisíciletí a rozvoj vědy a poznání se neustále zrychluje. Novinky se na nás valí ze všech stran, a proto věříme, že i přehledné informace zpracované našimi nejlepšími odborníky, které Atheroreview přináší, pro vás budou vítaným průvodcem.

V prvním čísle ročníku 2020 najdete osvědčené formáty: přehledy aktuálních témat, souhrny a reakce na doporučené postupy, výběr zahraniční literatury i fundované komentáře k výsledům klinických studií. Nebudou chybět zprávy a informace o dění v odborných společnostech, které Atheroreview odborně zaštiťují.

I s ohledem na rychle se vyvíjející obory související s aterosklerózu a jejími rizikovými faktory se budeme snažit pro vás v roce 2020 připravovat odborné akce, na kterých budeme mít příležitost vše prodiskutovat a hledat řešení často nesnadných otázek klinické praxe i výzkumu. Přijměte, prosím, srdečné pozvání na další výroční seminář Českého institutu meta­bolického syndromu 18. března do Plzně, nenechte si ujít blok ČSAT v rámci výročního sjezdu České kardiologické společnosti v pondělí 18. května v Brně, rezervujte si čas na již 34. Šobrův den 10. června v Praze. Společně se slovenskými kolegy se sejdeme v Mikulově 23. října u příležitosti Československé lipidové akademie. A vše završíme tradičním kongresem o ateroskleróze. Letos jsme „Špindl“ přesunuli do Brna a moc se na vás všechny 3. prosince budeme těšit.

S přáním hodně úspěchů v boji s aterosklerózou i v roce 2020,

Michal Vrablík

vedoucí odborný redaktor časopisu AtheroReview a předseda ČSAT

Image 1.


Labels
Angiology Diabetology Internal medicine Cardiology General practitioner for adults
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#