#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

MONOKLONÁLNÍ GAMAPATIE KLINICKÉHO VÝZNAMU A DALŠÍ NEMOCI


Authors: Z. Adam;  L. Pour;  Ľ. Harvanová;  D. Zeman; 
Published in: Čes-slov Derm, 98, 2023, No. 6, p. 308
Category: New Books

Monoklonální gamapatie klinického významu se prolínají řadou oborů, protože způsobují pestrou řadu onemocnění. Tato kniha je proto psána různými odborníky včetně dermatovenerologů.

Jednotlivé kapitoly jsou věnovány klasifikaci monoklonálních gamapatií, dále nemocem s dominujícím postižením dermatologickým, ledvin, neuromuskulárním, kryoglobulinemií, imunologickým, hematologickým.Další oddíly pojednávají léčbu selhání ledvin u mnohočetného myelomu a mononukleární gamapatie renálního významu, laboratorní diagnostiku u pacientů s podezřením na monoklonální gamapatii klinického významu, diferenciální diagnostiku osteolytických lézí. Vzhledem k nové klasifikaciWHO je uveden přehled histiocytárních onemocnění. V samém závěru je uvedena kapitola věnovaná empatii a jejímu významu pro lékaře.

Kniha přehledně a výstižně seznamuje čtenáře se současnými poznatky i vlastními zkušenostmi autorů s těmito nemocemi s uvedením některých názorných kazuistik. Je doprovázena přehlednými schématy a barevnými obrázky.

I když se nejedná o častá onemocnění, čtenář je až překvapen četnostímožných dermatologických klinických příznaků, které mohou vést ke včasné diagnóze a léčbě těchto onemocnění. Proto je tato kniha i vhodnou součástí knihovny klinického dermatovenerologa, lékaře uvádějícího své poznatky do vzájemných souvislostí všeobecného lékařství.


Labels
Dermatology & STDs Paediatric dermatology & STDs
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#