#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Published in: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 123, 2023, 4, s. 93
Category: Editorial

Overview


Vážené čtenářky,
vážení čtenáři,

s blížícím se koncem roku 2023 vám chci poděkovat za přízeň a podporu projevovanou ve formě předplatného časopisu ČSPZL.

Okolní svět se dynamicky proměňuje – a také náš časopis musí na tyto změny reagovat a přizpůsobit se hlavním směrům ve vědeckém publikování, přestože některé požadavky se nám mohou zdát přemrštěné, neadekvátní či uměle vyvolané. Bez včasné adaptace bychom však setrvávali ve vlastní bublině bez kontaktu s okolím a vydali bychom se na cestu k rychlému a nevyhnutelnému úpadku.

Letošní rok se redakční práce nesla zejména v duchu intenzivních příprav nových podmínek pro publikaci v našem časopisu. Práce to byla nelehká, zahrnovala jak koncepční úvahy, tak mravenčí pečlivost při posuzování jednotlivých požadavků, jejich detailů a formulací. Mám velikou radost, že se nové podmínky podařilo dokončit ve stanoveném termínu a můžeme je nyní zveřejnit. Platné budou od 1. 1. 2024.

Kromě toho se na dalších stránkách tohoto čísla můžete těšit na odborné články o vlivu podávání antibiotik na úspěšnost nechirurgické léčby periimplantitidy a o analýze
bakteriomu kořenového kanálku při apikální periodontitidě a na řadu dalších informací.

Přeji vám krásné Vánoce a šťastný nový rok 2024.

 

MUDr. Martin Kapitán, Ph.D.
šéfredaktor


Labels
Maxillofacial surgery Orthodontics Dental medicine
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#