#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

I se střevním onemocněním si můžete užít léto jako ostatní

15. 5. 2019

Věřte, že to jde – ovšem dodržíte-li několik zásadních pravidel. Pak můžete strávit prázdniny či dovolenou příjemně a bez zbytečného stresu. Zapamatujte si naše následující tipy.

Věřte, že to jde – ovšem dodržíte-li několik zásadních pravidel. Pak můžete strávit prázdniny či dovolenou příjemně a bez zbytečného stresu. Zapamatujte si naše následující tipy.

1. Dodržujte režim! Pokračujte v užívání svých léků, nezanedbávejte odpočinek, na který jste zvyklí, a pravidelně jezte. Jakékoli vychýlení z těchto stereotypů může způsobit opětovné vzplanutí zánětu.

2. Chmury porazte rychle! Ať už na vás dopadne během dovolené stres vyprovokovaný čímkoli, vypořádejte se s ním včas. Dlouhodobá nervozita a špatná nálada totiž hrají v průběhu nespecifických střevních zánětů důležitou, byť negativní roli.

3. Neoslavujte příliš! Nemusíte se účastnit každé párty, ochutnat všechna nabízená jídla a odcházet mezi posledními, abyste splnili svou společenskou roli a nebyli za outsidera. Slavte a bavte se s mírou!

4. Pozor na nakupování! Prázdninové impulzivní skupování všeho, co nám přijde pod ruku, často končívá výčitkami svědomí i stresem z překročení rozpočtu. Proto neuškodí dát přednost nakupování přes internet, kde máme přece jen více času na rozmyšlení a objednávku můžeme následně i zrušit.

5. Alkoholu jen nepatrně! Zvýšené pití alkoholu u některých nemocných s Crohnovou chorobou či ulcerózní kolitidou zhoršuje příznaky onemocnění.

6. Ticho a klid! Užijte si relaxaci při jakékoli vám příjemné aktivitě a zapomeňte na spěch. Váš zažívací systém to jen ocení.

7. Cestujte připraveni! Při svých cestách nezapomeňte vzít veškerou nutnou medikaci raději do zásoby. Informujte se též o možnostech pomoci v případě, že v místě, kam máte namířeno, dojde ke zhoršení vašeho onemocnění.

(veri)

Zdroj: ibdcrohns.about.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#