#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Chytré telefony: pomocí mobilu najdete toaletu a nezapomenete na léky

5. 6. 2014

Určitě to znáte. Při procházce po městě na vás najednou přijde nutkavá potřeba si odskočit. Co teď? V nejbližší restauraci pouští na toaletu jenom vlastní zákazníky a jiný záchod je v nedohlednu. Pokud jste majitelem chytrého telefonu, stačí si stáhnout vhodnou aplikaci a řešení problému je na světě.

Určitě to znáte. Při procházce po městě na vás najednou přijde nutkavá potřeba si odskočit. Co teď? V nejbližší restauraci pouští na toaletu jenom vlastní zákazníky a jiný záchod je v nedohlednu. Pokud jste majitelem chytrého telefonu, stačí si stáhnout vhodnou aplikaci a řešení problému je na světě.

Hledám "onu místnost" – vyhledávač veřejných WC

Nespecifické střevní záněty dokážou člověka pořádně potrápit. Nutkavá potřeba odskočit si často přichází v ten nejméně vhodný moment. Pokud nemáte po ruce onu místnost a jste v místě, které dobře neznáte, určitě oceníte aplikace Find Toilets a Toilet Finder. Obě jsou zdarma, dostupné pro Android i Apple. Jejich největší nevýhodou (tak jako většiny aplikací) je, že jsou v angličtině.

  • Aplikace Find Toilets automaticky vyhledá vaši polohu a nabídne vám, kam si můžete v blízkém okolí odskočit. Česká republika je pokryta celkem slušně, a tak naleznete toalety i v menších městech. U některých je napsáno, zda jsou zdarma, či za poplatek a kdy a v jakých hodinách jsou dostupné. Polohu toalety si raději zkontrolujte na mapě (je součástí programu). Může se vám stát, že ona místnost se zdá být velmi blízko, ale ve skutečnosti se nachází v horské chatě na nejbližším kopci. Součástí aplikace je i možnost poslat vlastní adresu toalety a tím pomoci dalším lidem.
  • Toilet Finder – v České republice zahrnuje bohužel jen velká města. Pro cestovatele do zahraničí je však neocenitelný. Rozsah pokrytí v zahraničí je opravdu obrovský, zejména v Evropě a v Severní Americe. Aplikace opět poradí, jestli je toaleta zdarma, či za poplatek, a dokáže nalézt i záchody s bezbariérovým přístupem.

Milý deníčku…

Druhou skupinu aplikací tvoří jakési deníčky pro lidi trpící nespecifickými střevními záněty. Jedná se o aplikace GI Monitor a MyIBD, které jsou taktéž zdarma a opět v angličtině.

  • GI monitor přináší komplexní správu každodenního života. Po vyplnění registračních údajů se otevře hlavní obrazovka aplikace. Zde můžete vyplňovat počet stolic, hladinu stresu a bolesti, snědené jídlo, aktuální váhu či léky, které právě berete. Aplikace si informace ukládá, a vy tak máte dokonalý přehled o tom nejdůležitějším. Velkým plusem je možnost komunikace s ostatními lidmi, kteří trpí stejnou chorobou.
  • MyIBD je jednoduchá, hezky graficky zpracovaná aplikace, která nabízí podobné možnosti. Vše hodnotíte na stupnici od 1 do 10 a tím opět získáváte jednoduchou statistiku.

Užiteční pomocníci

  • Aplikace My Pillbox je opravdu úžasným pomocníkem. Díky ní si nastavíte, kdy a jaký lék máte brát, abyste na něj opět nezapomněli. Ovládání je jednoduché a intuitivní. Můžete si dokonce nastavit barvu a tvar léku, důvod, proč ho berete, kolik jich zbývá v krabičce nebo jméno doktora, který vám lék napsal. Samozřejmostí je včasné upozornění na to, že si máte lék vzít.
  • Pokud se připravujete na kolonoskopii, možná oceníte Colonoscopy Prep Assistant. Tento jednoduchý program vám pomůže s přípravou na vyšetření.
  • Jediným českým zástupcem je aplikace Kalorické tabulky. Šikovný program umožňuje tvorbu jídelníčku, což jistě ocení vaše zažívání. Velkou výhodou je velká databáze jídel, včetně klasické české kuchyně. U většiny potravin je uvedeno přesné složení a díky tomu si můžete hlídat dostatečný příjem všech důležitých živin a naopak se můžete vyhnout nezdravým jídlům.

Éra chytrých telefonů se nezastavitelně šíří do všech koutů lidského poznání. Některými lidmi jsou považovány za zlo moderní doby. Je sice pravdou, že zíráním do displejů někdy trávíme až příliš mnoho času. Na druhou stranu vznikají díky chytrým telefonům užitečné aplikace, které pomáhají nejen lidem trpícím střevními záněty. Až vás tedy potřeba zaskočí v nevhodnou dobu, buďte „chytří“ a připraveni.

(holi)

Zdroj: www.healthline.com



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#