#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Poděkování spolupracovníkům


Vyšlo v časopise: Otorinolaryngol Foniatr, 66, 2017, No. 4, pp. 179.
Kategorie: Úvodník

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

dovolte mi na závěr roku 2017 jménem redakce napsat několik vět. V tomto roce vychází časopis Otorinolaryngologie a foniatrie již 66 let. Za celou jeho existenci přinášel a přináší původní články z vědy a klinické praxe celého oboru. Tento časopis prošel mnohými změnami a přinášel poznatky z výzkumu i praxe v dobách dobrých i méně dobrých. Je mi proto velkou ctí konstatovat, že přes veškeré obtíže se v časopisu daří vydávat a zavádět i takové postupy jako je recenzní řízení, které má významný dopad na kvalitu publikovaných prací.

Díky recenznímu řízení, které především napomáhá autorům korigovat sdělované výsledky v kvalitnější podobě, se našemu časopisu daří upoutávat pozornost čtenářů. Proto se redakce těší na období, kdy se v časopisu objeví také sdělení v anglickém jazyku, který se stane tak dalším jazykem časopisu.

Sluší se poděkovat všem autorům, kteří zaslali svá sdělení k publikaci a popřát jim další tvůrčí počiny i v našem periodiku. Obzvláště jsme rádi, že se daří publikovat autorům ze Slovenska, Čech i Moravy, ale i z jiných zemí.

Recenzní řízení je odpovědná práce, kterou pro časopis provádí recenzent, jenž je osobou pro autora anonymní. Protože se jedná o velmi odpovědnou práci, dovolte, abychom zavedli novou tradici našeho časopisu, a to je poděkování všem recenzentům, kteří se svou prací přímo účastnili na tvorbě časopisu a mají významný podíl na jeho kvalitě. Bez jejich obětavé práce by byla práce redakce především v současné době požadavků na vědecký časopis nemožná. Proto všem recenzentům, jejichž jmenný seznam 66. ročníku časopisu najdete na konci článku, opravdu velice děkujeme a přejeme jim, stejně jako Vám, čtenářům, klidné prožití Vánoc a také mnoho štěstí, zdraví a osobní spokojenosti v roce 2018.

Časopisu pak do nového roku přejeme s celou redakcí a realizačním týmem nejen hodně úspěchů, ale také hodně příspěvků od našich autorů, tak abychom i nadále mohli předávat poučení a nové poznatky z oboru otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku čtenářům v Čechách, na Moravě i na Slovensku.

Celému časopisu do roku 2018 přeji, aby autoři měli důvod citovat příspěvky z našeho časopisu v publikacích v zahraničí, aby se mohl vydat na cestu i do dalších zemí s kvalitními články, jejichž autoři si to rozhodně zaslouží.

Prof. MUDr. Jaromír Astl, CSc.

Vedoucí redaktor

Vážení recenzenti, dovolte, abych Vám jménem redakce časopisu Otorinolaryngologie a foniatrie poděkoval za Vaši práci a recenzní posudky. V roce 2017 byli tito spolupracovníci recenzenty časopisu a náleží jim poděkování (podle abecedy):

As. MUDr. Jan Bouček, PhD.

Doc. MUDr. Petr Čelakovský, Ph.D.

MUDr. Břetislav Gál, Ph.D.

As. MUDr. Richard Holý, Ph.D.

MUDr. Vladan Hrabě

Doc. MUDr. Martin Chovanec, CSc.

Prof. MUDr. Viktor Chrobok, Ph.D., CSc.

MUDr. Rami Katra, Ph.D.

Prof. MUDr. Jan Klozar, CSc.

Prof. MUDr. Pavel Komínek, Ph.D.

As. plk. MUDr. Daniel Kovář

MUDr. Jaroslav Kraus, Ph.D., MBA

Prof. MUDr. Jan Plzák, Ph.D.

As. MUDr. Jan Rotnágl

MUDr. Jiří Skřivan, CSc.

Prof. MUDr. Karel Smetana, DrSc.

Doc. MUDr. Pavel Smilek, Ph.D.

Prof. MUDr. Ivo Stárek, CSc.

Prof. MUDr. Ivo Šlapák, CSc.

Prof. MUDr. Petr Vlček, CSc.

MUDr. Pavel Vrabec

As. MUDr. Michal Zábrodský

As. MUDr. Karol Zeleník, Ph.D.

MUDr. Rastislav Zigo

Prof. MUDr. Eduard Zvěřina, DrSc.


Štítky
Audiologie a foniatrie Dětská otorinolaryngologie Otorinolaryngologie
Článek Abstrakta
Článek Rejstřík

Článek vyšel v časopise

Otorinolaryngologie a foniatrie

Číslo 4

2017 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#