#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Znalost portfolia inkontinenčních pomůcek lékařům usnadňuje komunikaci s pacienty

9. 5. 2018

Výběr vhodných inkontinenčních pomůcek znamená pro pacienty s močovou inkontinencí nejen zajištění hygieny, ale umožní jim také věnovat se aktivitám, které by bez správně zvolené pomůcky byly přinejmenším komplikované. Lékař jako průvodce onemocněním je vhodným zdrojem informací rovněž o různých druzích pomůcek.

Úvod

Škála inkontinenčních pomůcek je velmi široká a všechny vložky, pleny i kalhotky jsou uzpůsobeny nejen stupni inkontinence, ale také pohlaví pacientů. Správně zvolená pomůcka musí pacientovi vyhovovat svou velikostí a savostí a splnit další parametry kvalitní, funkční pomůcky. Všechny výrobky značky Seni tyto vlastnosti splňují a pacienti se mohou spolehnout mimo jiné na prodyšnost a neutralizaci zápachu.

Vložky pro ženy i pro muže

Pro nejméně závažný stupeň inkontinence jsou vhodnou pomůckou vložky, u nichž je potřeba pacienty upozorňovat na zásadní rozdíly v porovnání s běžnými menstruačními vložkami. Obavy pacientů z nepohodlí či indiskrétnosti nejsou na místě, protože vložky jsou anatomicky tvarované, uchycují se ke spodnímu prádlu a jsou opatřené ochrannými hydrofobními volánky. Inkontinenční vložky mohou používat i muži, pro které je v portfoliu Seni speciálně uzpůsobená řada pomůcek pro různou intenzitu úniku moči.

Pomůcky dle stupně inkontinence

Závažnější stupeň inkontinence vyžaduje vyšší míru ochrany. Pacientům lze doporučit anatomicky tvarované pleny v kombinaci s fixačními kalhotkami, které zajistí komfort a chrání pokožku před podrážděním a otlaky. Díky absenci latexu se při jejich používání minimalizuje riziko alergických reakcí. Samozřejmostí je dostupnost v různých velikostech. Specifikace savosti, velikosti i administrativní náležitosti související s předepsáním poukazu na inkontinenční pomůcky jsou uvedeny v přehledné preskripční kartě Seni.

Natahovací i plenkové kalhotky, které tvoří součást portfolia inkontinenčních pomůcek, jsou osvědčenou ochranou pro mobilní i imobilní pacienty. Imitují spodní prádlo, efektivně distribuují vlhkost a díky indikátoru vlhkosti mohou pacienti či pečující osoby lépe načasovat výměnu pomůcky.

Podpora hygieny

Pacientům lze v rámci prevence opruzenin či proleženin doporučit také výrobky ze tří produktových řad specializované kosmetiky Seni Care – k dispozici jsou čisticí, regenerační i ochranné přípravky. Hygienu při inkontinenci dále podpoří absorpční podložky, které mají povrch z měkké netkané textilie a lékaři je mohou předepisovat na poukaz stejně jako vložky, pleny či kalhotky.

(pak)

Zdroj: www.seni.cz



Štítky
Praktické lékařství pro dospělé Urologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#