#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Využití HemaGelu při hojení ran v RVmedCentru privátní klinice s. r. o., zabývající se estetickou a laserovou chirurgií hlavy a krku, ušním, nosním, krčním a korektivní dermatologií

14. 10. 2012

V RVmedCentru privátní klinice s. r. o. v Olomouci se zabýváme estetickou a laserovou chirurgií hlavy a krku, ušním, nosním, krčním a korektivní dermatologií. Vzhledem k užšímu zaměření na hlavu a krk jsou na zákroky v této oblasti pochopitelně kladeny vysoké požadavky na bezproblémové, rychlé a nekomplikované hojení, s výborných estetickým výsledkem.

Sdělení partnera

V RVmedCentru privátní klinice s. r. o. v Olomouci se zabýváme estetickou a laserovou chirurgií hlavy a krku, ušním, nosním, krčním a korektivní dermatologií. Vzhledem k užšímu zaměření na hlavu a krk jsou na zákroky v této oblasti pochopitelně kladeny vysoké požadavky na bezproblémové, rychlé a nekomplikované hojení, s výborných estetickým výsledkem. Toho lze dosáhnout jen při pečlivé pozákrokové péči o jizvy a rány, použitím kvalitních přípravků a dodržováním pokynů ošetřujícího lékaře. Nabídka prostředků k ošetřování jizev a ran je široká jak po stránce aplikačního komfortu, ceny, tak i dosaženého efektu. Na přípravek k ošetřování ran a jizev preferujeme požadavky jako: jednoduchá aplikace, ochrana jizvy před vnějším prostředím, rychlost účinku, tedy hojení, estetický efekt, omezení komplikací a samozřejmě příznivá cena.

V poslední době se stále více uplatňují přípravky ve formě gelů, z nichž nás zaujal hydrofilní gel s firemním názvem „HemaGel“. Jedná se o prostředek s patentem chráněnou strukturou hydrofilního gelu se schopností vázat v ráně škodlivé volné kyslíkové radikály, které zpomalují a negativně ovlivňují proces hojení, čímž se zásadně liší od jiných gelů, které tuto schopnost nemají. Touto vlastností spojenou s mokrým procesem hojení ran je HemaGel ojedinělý.

Na naší privátní klinice, kde klademe nejvyšší požadavky na funkční a estetický výsledek, používáme HemaGel přibližně půl roku především k ošetření ran po laserových zákrocích na kůži. Jedná se o menší zákroky v lokální anestezii, jako je odstranění, tzv. laserová vaporizace, benigních kožních výrůstků, névů a fibromů. V menší míře jsme HemaGel použili k ošetření klasických jizev po chirurgických zákrocích. HemaGel aplikujeme po očištění a dezinfekci rány v tenké, přibližně milimetrové vrstvě. Ránu s aplikovaným HemaGelem překryjeme náplastí s nesavým polštářkem nebo větším sterilním krytím. Druhý den již aplikuje, po poučení a dle návodu, pacient HemaGel sám. V případě rány nebo jizvy v obličeji se již rána nekryje a je ošetřena pouze gelem, který zabraňuje vstupu cizích látek do rány. Absenci krytí, především na obličeji, pacienti ocení. Na nekrytých místech (obličej, dekolt) doporučujeme aplikovat gel 2× denně. Nutností je ochrana před přímým sluncem, i když tyto korektivní zákroky provádíme pouze mimo letní období. Na partiích kůže zakrytých oblečením rány kryjeme až do úplného zhojení výše popsaným způsobem. Klasické jizvy po chirurgických výkonech ošetřujeme obdobně. Většinou postačí jedna aplikace HemaGelu denně. Důležité je aplikovat HemaGel pravidelně, v doporučené tenké vrstvě a zejména až do úplného zhojení jizvy či rány. Jen při dodržení těchto zásad dochází k urychlení hojení, zabránění vysoušení rány, a tudíž k předcházení nevzhledných jizev.

Z dosavadních zkušeností můžeme říci, že HemaGel je prostředek, který nabízí za přijatelnou cenu rychlé, nekomplikované mokré hojení s velmi dobrým estetickým efektem, který je kladně hodnocen našimi pacienty.

MUDr. Radan Vidura, Ph.D.

vedoucí lékař

RVmedCentrum privátní klinika s. r. o.



Štítky
Dětská chirurgie Chirurgie všeobecná Interní lékařství Praktické lékařství pro dospělé
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#