#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Hemagel i na předpis

1. 4. 2010

Přípravek Hemagel vyvinutý českými vědci hradí od ledna 2010 zdravotní pojišťovna. Úhrada pokryje tři čtvrtiny ceny. Pacienti až do konce roku 2009 platili v lékárně za pětigramové balení přibližně 150 korun, za třicetigramové 450 korun. Pro seniory a chronicky nemocné pacienty s rozsáhlými ranami tak byl přípravek hůře dostupný.

Přípravek Hemagel vyvinutý českými vědci hradí od ledna 2010 zdravotní pojišťovna. Úhrada pokryje tři čtvrtiny ceny. Pacienti až do konce roku 2009 platili v lékárně za pětigramové balení přibližně 150 korun, za třicetigramové 450 korun. Pro seniory a chronicky nemocné pacienty s rozsáhlými ranami tak byl přípravek hůře dostupný. Od ledna 2010 zaplatí s použitím poukazu na zdravotnický prostředek vystaveným lékařem za malé balení pouze 38 korun, za velké 113 korun.

Zařazením do úhradové vyhlášky se mast stala pro nemocné dostupnější. Pacienti ušetří peníze a rychleji a bez komplikací se jim hojí rány. Peníze ušetří i zdravotní pojišťovna, komplikace léčbu prodražovaly.

Zdroj:
http://www.hemagel.cz/informace-o-hemagelu
http://www.zdravky.cz/zpravodajstvi/z-domova/hemagel-je-hrazen-pojistovnami



Štítky
Dětská chirurgie Chirurgie všeobecná Interní lékařství Praktické lékařství pro dospělé
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#