#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vytrénuj další školitele – efektivní přístup k tréninku fyzioterapeutů v péči o hemofiliky

4. 12. 2014

Cílem publikované studie bylo hledat efektivní způsob tréninku fyzioterapeutů a rehabilitačních lékařů pro péči o hemofiliky. Účelem bylo poskytnout takové školení, aby byli schopni používat správně Hemophilia Joint Health Score (HJHS) pro vyhodnocení muskuloskeletálního zdraví chlapců s hemofilií, a dále poskytnout takový trénink, aby trénovaní jedinci mohli pracovat jako další školitelé v rámci péče o hemofiliky v Číně.

Cílem publikované studie bylo hledat efektivní způsob tréninku fyzioterapeutů a rehabilitačních lékařů pro péči o hemofiliky. Účelem bylo poskytnout takové školení, aby byli schopni používat správně Hemophilia Joint Health Score (HJHS) pro vyhodnocení muskuloskeletálního zdraví chlapců s hemofilií, a dále poskytnout takový trénink, aby trénovaní jedinci mohli pracovat jako další školitelé v rámci péče o hemofiliky v Číně.

V rámci tréninku pracovali dva kanadští terapeuti se šesti čínskými fyzioterapeuty a rehabilitačními lékaři. Důraz v průběhu tréninku kladli na práci s HJHS. Během tréninku byl vedle teorie používán i nácvik s reálnými pacienty. Na konci denního tréninku všech účastníků prokázalo zlepšení ve znalostech týkajících se fyzioterapeutických postupů u hemofiliků. Účastníci také plně pochopili systém užívání HJHS.

Publikovaná zkušenost ukázala, že takovýto přístup k vycvičení dalších trenérů je velmi efektivním edukačním programem, který může pomoci zrychlit výuku dalších osob účastnících se péče o hemofiliky. Cílené zaučení fyzioterapeutů v péči o tuto specifickou skupinu pacientů má jednoznačný přínos v péči o pacienty s krvácivými onemocněními.

(eza)

Zdroj: Chen L., et al. ‘Train-the-Trainer’: an effective and successful model to accelerate training and improve physiotherapy services for persons with haemophilia in China. Haemophilia 2014 May; 20 (3): 441–5; doi: 10.1111/hae.12331

 



Štítky
Hematologie a transfuzní lékařství
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#