#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Jaký je poměr enuretických dětí?

21. 11. 2016

Noční pomočování (enuresis nocturna) je mimovolní únik celého objemu močového měchýře ve spánku u dítěte staršího 5 let (Norgaard, 1997). V pěti letech věku je postiženo ještě 15 % dětí. Ve věkové skupině 4–6 let jsou mezi pomočujícími se dětmi (enuretiky) rovnoměrně zastoupeni chlapci i dívky, dále pak klesá zastoupení děvčat. Celou řadou prací je prokázán častější výskyt problému v nižších socioekonomických skupinách, jinak postihuje napříč populací všechny národnostní, rasové i kulturní skupiny.

Noční pomočování (enuresis nocturna) je mimovolní únik celého objemu močového měchýře ve spánku u dítěte staršího 5 let (Norgaard, 1997). V pěti letech věku je postiženo ještě 15 % dětí. Ve věkové skupině 4–6 let jsou mezi pomočujícími se dětmi (enuretiky) rovnoměrně zastoupeni chlapci i dívky, dále pak klesá zastoupení děvčat.

Celou řadou prací je prokázán častější výskyt problému v nižších socioekonomických skupinách, jinak postihuje napříč populací všechny národnostní, rasové i kulturní skupiny.1

#DOTAZNIK:34#

1 Citováno z článku Léčba nočního pomočování


Štítky
Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost
Nejnovější kurzy
Nykturie
Autoři: MUDr. Milan Hrubý

Přejít do kurzů
Nejčtenější tento týden Celý článek
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#